BAŞKAN SAYGILI'YA EDS YETKİSİ

BAŞKAN SAYGILI'YA EDS YETKİSİ

Kırıkkale Belediyesi tarafından şehrin iki ayrı noktasına EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kurulum ve işletilmesi ihalesi için Başkan Mehmet Saygılı'ya yetki verildi.

A+ A-


YETKİ VERİLDİ

Türkiye'nin birçok noktasında faaliyet gösteren EDS Kırıkkale'de de iki ayrı noktaya kuruluyor. 2020'nin ilk belediye meclis toplantısında konuya ilişkin Başkan Saygılı'ya iller bankasından 10 milyon TL'lik kredi kullanımı için yetki verildi. EDS'lerden birinin Hasandede girişinden terminale kadar, diğerinin ise çevre yoluna kurulması öngörülüyor. EDS'nin kurulum ve işletimi ile ilgili önümüzde ki günlerde Kırıkkale Belediyesi'nin ihaleye çıkacağı öğrenildi. 

EDS (ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ) NEDİR?

Trafik akışının kontrol edilmesi, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla geliştirilen ve kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığıyla tespiti sonrası görüntü işleme yazılımları ile plakaların kaydedilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulması için tasarlanan sistemdir.

İHLALDE CEZA KESİLİYOR

Trafiğin sıkı bir şekilde denetlenerek kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda yaşanan can ve mal kayıplarının azaltılmasının amaçlandığı ve araçların fotoğraflarının ön cepheden çekildiği sistemde, hız ihlali yapan bir sürücüye, emniyet kemeri takmadığı ya da telefonla konuştuğu için de ayrıca ceza kesilebiliyor. Cezanın belli bir oranı belediyeye ödeniyor.  


ayrintigazetesi.com.tr/


Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur